Hon sprang med OS-elden

Min Stora Dags . general-sekreterare Hélène Benno har sprungit med OS-facklan mot Pyeongchang, det som särskilt utvald representant för barn med funktionsnedsättningar.
– En pyttekort sträcka som kan ge lång effekt för barn med allvarliga diagnoser och sjukdomar, säger hon.

Det var under söndagen den 7 januari som Hélène Benno, generalsekreterare för Min Stora Dag, fick äran att springa totalt 218 meter med OS-facklan på plats i Sydkorea. Min Stora Dag blev utvald som en av fyra organisationer från Sverige i årets fackelstafett, kallad PyeongChang 2018 Olympic Torch Relay.

 

– Vi på Min Stora Dag är glada och stolta över att få representera Sverige i Olympic Torch Relay. För Min Stora Dag, som finns för att göra skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser, är det här förstås en stor ära. Men framför allt är det en fantastisk chans att påminna om vad extra kraft och stolthet betyder för barn i utsatthet och utanförskap, de som verkligen behöver det allra mest, säger Hélène Benno i ett pressmeddelande.

 

Hélène Bennos 218 meter långa löpning var omkring 0,0108 procent av den totala distansen för Olympic Torch Relay som är 2018 kilometer. Den olympiska facklans 101 dagar långa resa i Sydkorea startade i november och avslutas på den olympiska stadion i PyeongChang under invigningen den 9 februari 2018.

 

Det är Samsung som arrangerat en omröstning om vilka på förhand nominerade organisationer som skulle få skicka representanter till stafetten. De nordiska länderna fick skicka fyra organisationer per land. De andra tre svenska organisationerna som var med i stafetten är Bris, Ung Cancer och Giving People. Över 4 500 personer var med och röstade på Samsungs hemsida.