Tungt pris till Pär Johansson

Nyligen blev . grundaren av Glada Hudikteatern, Pär Johansson, utsedd som vinnare av Talarforums hederspris.

Det var under måndagen den 5 februari 2018 som talarförmedlingen Talarforum arrangerade en stjärnspäckad talargala på Södra Teatern i Stockholm där en rad olika branschpriser delades ut. En av vinnarna blev Glada Hudikteaterns grundare och verksamhetsledare Pär Johansson som vann årets hederspris för sina många föreläsningar runt om i landet där han med hjälp av sina erfarenheter från teatern berättar hur människor kan utvecklas trots till synes vaga förutsättningar.

 

Talarforums motivering till priset var: ”Hederspriset tilldelas en person som är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Genom sitt arbete visar han hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. En föreläsning i taget har han förändrat tusentals personers uppfattning om sina medmänniskor. Han har lyft människor som annars inte får synas och därmed påminner oss alla om det fantastiska med att varje människa är unik. Personen delar Talarforums värderingar om alla människors lika värde och rätt till ett meningsfullt liv. Du gör ett fantastiskt och viktigt arbete!”

 

Övriga vinnare under galan var Ami Hemviken som blev Årets talare kvinna, Petter Askergren som vann Årets talare man, Rickard Olsson som blev Årets talare moderator, samt Christina Rickardsson som fick pris som Årets talare genombrott.

 

Det var under år 1996 som Pär Johansson grundade Glada Hudikteatern som sedan dess till största delen bestått av skådespelare med utvecklingsstörning. Han arbetade på ett dagcenter i Hudiksvall när han skapade teatergruppen, som numera är etablerad och spelar föreställningar runt om i Sverige och har turnerat till New York.