Ny hashtagg ger starka reaktioner

Cissi Wallin. Foto: Anders Henrikson.

Krönikören och . skådespelaren Cissi Wallin har väckt starka känslor efter att ha dragit igång en ny hashtagg på Instagram. Med #kalasföralla vill hon starta en reaktion mot alla föräldrar som exkluderar barn med olika typer av funktionsvariationer från att gå på deras barns kalas.

– Mitt hjärta går sönder för alla ungar som redan i småbarnsgrupperna på föris blir uteslutna och bortvalda. Jag vill på riktigt ordna ett megakalas åt alla barn som genomlider detta.

 

Så skriver skådespelaren, debattören och krönikören Cissi Walin i ett inlägg på Instagram där hon nu startat hashtaggen #kalasföralla som en reaktion på utvecklingen med föräldrar som exkluderar att bjuda barn med funktionsvariation på sitt eget barns födelsedagsfirande.

 

På bara några timmar hade inlägget, som publicerades under onsdagen den 28 november, över 300 kommentarer. Det delades även i olika grupper på Facebook och fick många kommentarer på olika bloggar. Många föräldrar ville berätta om sina egna erfarenheter av problematiken med att ha barn som inte får inbjudningar till kalas.

 

– Min väns son är snart 5 år och den ENDA som inte är bjuden. Orsaken? Han har en språkströrning.” skrev en mamma på sin blogg.

 

I inlägget uppmanade Cissi Walin föräldrar som snart ska ha barnkalas att skriva en kommentar på Instagrambilden om de hade plats för en eller ett par extra barn som blivit kalasmobbade på föris eller i skolan. Och massor av människor erbjöd plats på kalas runt om i hela landet.

 

Text: Christopher Kullenberg Rothvall