Rekordintresse för mässa

Mellan den 26 . och 28 mars slår årets upplaga av mässan Leva & Fungera upp sina portar på Svenska Mässan i Göteborg. I år ser intresset för mässan ut att vara rekordstort. 

Sedan 1980 har hjälpmedelsmässan Leva & Fungera  arrangerats på Svenska mässan i Göteborg och nu mellan 26 och 28 mars är det dags igen, med en dryg månad kvar till mässan står det klart att intresset är rekordstort i år. Antalet intresseanmälningar till mässan har ökat rekordartat, bland annat på grund av ett breddat seminarieprogram riktat mot fackbesökare och nya samarbeten med bland annat Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

 

– Vi har flera utställare som har valt att satsa stort på mässan med både workshops och föreläsningar som exempelvis ETAC och Tobii Dynavox. Vi har ett nära samarbete med Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen som är engagerade i scenprogrammet, säger Monika Ölund, affärsansvarig för Leva & Fungera i ett pressmeddelande.¨

En stor nyhet är att konferensen Västsvenska kommunikationskarnevalen arrangeras i samband med mässan, Det är en konferens som arrangeras årligen och där temat i år är delaktighet och samtalspartnern som möjliggörare.

 

– Vi tycker det ska bli spännande att vara på Svenska Mässan som blir en ny arena för Kommunikationskarnevalen, det känns jätteroligt och kommer bli utvecklande för oss, säger Gunilla Thunberg, programansvarig för Kommunikationskarnevalen.

 

Karnevalens syfte är att vara ett forum och en mötesplats för alla som är intresserade av kommunikativa svårigheter och kommunikationsstöd.

 

Årets seminarieprogram under mässan har också fått stor uppmärksamhet. Det tre dagar långa programmet erbjuder bland annat ett helt spår kring Psykisk ohälsa, där Sahlgrenska Universitetssjukhus ansvarar för en av scenerna med Sanna Lundell och Ann Söderlund som moderatorer.