Om LEVA

Välkommen till LEVA – en bredare tidning

Personlig assistans är en hand som gör det möjligt att vara delaktig i samhället, helt enkelt att leva livet. Det är också därför som yrket personlig assistent egentligen är så mycket mer än ett yrke. Det är människor som öppnar andras dörrar till livet.

 

Det är något som vi på redaktionen tagit fasta på när vi gjort om den gamla tidningen Assistans. Tidningen som getts ut sedan 2005, blir nu en helt ny, modernare och mycket bredare webbaserad tidning som vi kallar Leva & Jobba med Assistans. Vi känner helt enkelt att det finns så många fler frågor som måste lyftas upp och som inte bara handlar om dörröppnarna, utan även om dörrarna som de öppnar.

 

Tidningen Jobba & Leva med Assistans är webbaserad. På så vis når vi ännu fler läsare och finns tillgängliga året om, dygnet runt, ett webb- eller mobilklick bort. Vi kan på så sätt vara ännu mer aktuella inom de frågor som vi bevakar, och vi uppdaterar tidningen dagligen. Hemsidan tidningenleva.se kompletteras också med ett nyhetsbrev som utkommer varannan vecka, och vi finns naturligtvis också i sociala medier.

Journalistiska principer

Men bara för att tidningen fått ett nytt namn, ny publiceringsplattform och distributionskanal betyder inte det att vi tummat på de journalistiska principerna från gamla tidningen Assistans. Vi fortsätter att granska, skriver om tillgänglighet, lyfter upp yrkesaktuella frågor under vinjetten Assistent i dag, belyser frågor som rör barn och ungdomar, och berättar även om aktuell forskning. De är alla nycklar för den som vill leva livet, och det är på tidningenleva.se du hittar dem. Och vi är en viktig röst i debatten.

Assistansguiden och Hjälpmedelsguiden

Assistansguiden.com och hjalpmedelsguiden.com är två webbaserade databaser som gör det lite enklare för dig att hitta rätt tjänst eller produkt som du trivs med. Assistansguiden gör det enklare att hitta rätt assistansanordnare medan Hjälpmedelsguiden hjälper läsarna att hitta rätt hjälpmedel.