Att behöva gå runt och svettas är inte roligt för någon, men lider du av överdrivna svettningar så kan det naturligtvis kännas ännu värre. Det är inte onaturligt att svettas. Det är helt enkelt kroppens sätt att kyla ner sig själv, men svettas du så mycket att det påverkar din vardag negativt så kan du lida av hyperhidros.

Hyperhidros är en diagnos som kan ställas på den som lider av överdrivna eller onormala svettningar. Om du lider av hyperhidros så svettas du främst väldigt mycket om fötterna, i armhålorna och i handflatorna. Det finns ingen gräns för hur mycket du måste svettas för att kunna få diagnosen, utan allt beror på hur du själv uppfattar svettningarna och huruvida de är ett problem för dig eller inte. I vissa fall kan husproblem eller hudirritation uppstå just på grund av svettningarna. Du bör dock inte oroa dig. Det finns hjälp att få!

man svettas på gymBehandlingar mot hyperhidros

Hos https://www.svettmottagningen.se/ kan du hitta mängder med nyttig information om överdrivna svettningar och även läsa om den behandling som du kan använda dig av för att bli kvitt ditt problem. Du kan bland annat testa på botulinumtoxinbehandling alternativt behandling med hjälp av microvågor. Målet med behandlingsmetoderna är att förinta svettköttlarna som du har vid dina problemområden och på så sätt minska på svettningarna.

Vad kan du göra själv?

Det finns metoder som du kan testa innan du väljer att genomgå en behandling. Många som lider av överdriven svettning har fått riktigt bra resultat av antiperspiranten Absolut-Torr. Även produkter som innehåller ämnet aluminiumklorid sägs ha en mycket bra påverkan på svettningar. Det är dock viktigt att du läser igenom bruksanvisningen noga innan du börjar behandla. Både aluminiumklorid och antiperspiranter har en förmåga att torka ut huden. Se därför till att du gör enligt anvisningar och att du vårdar med en mjuk- och fuktgivande kräm.

Stäng meny