Att jobba med äldre kan vara ett fantastiskt givande arbete. Som undersköterska på ett äldreboende får man möta många fantastiska människor med intressanta livshistorier. Men arbetet med äldre människor kan också stundtals vara stressigt och slitsamt för kroppen. För att orka jobba ett helt pass är det ett måste med bra skor.

Under ett arbetspass står eller går man stora delar av tiden och har man då inte bra skor kommer snart värken i fötterna som ett brev på posten. Bra skor kan man köpa på till exempel skoproffsen.se som har skor med bra stöd som passar för dig som arbetar inom vården.

Orka hela dagen

Att arbeta inom vården innebär ofta både tunga lyft och andra påfrestande rörelser. För att orka arbeta hela dagen utan att slita ut sig i längden är det viktigt att tänka på ergonomi. Mer om detta kan man läsa på sjukvårdsrådgivningens hemsida 1177.

Ergonomi handlar om att arbeta och använda kroppen på ett sätt som gör att du undviker belastningsskador. Du kan få ont efter en tid om du sitter, står, lyfter eller rör dig på ett sätt som är jobbigt för kroppen – 1177

Regler och lagar

Arbetsmiljön för de som arbetar inom vården är reglerad av arbetsmiljöverket där även saker som ergonomi tas upp. På deras hemsida kan man läsa mer om vilka lagar och regler som gäller men även få nyttiga ergonomiska tips. Ytterligare information finns hos
arbetsmiljöupplysningen.

Annat som är bra att tänka på för att orka ge allt en hel dag på jobbet är att äta ordentligt. För att kunna ha ett trevligt bemötande och för att kunna känna att man orkar med ordentligt är det viktigt att ha fyllt på med energi. Ofta börjar man arbetet tidigt på morgonen och då är det bra att ha med sig någonting mer att äta på förmiddagen så att man klarar sig hela vägen fram till lunch.

Stäng meny