Utan sömn kan vi inte fungera. Tyvärr lider många människor av sömnproblem och grunden till det är inte sällan en dålig säng. Med en ny säng kan sömnen påverkas betydligt mer positivt än innan och här är varför.

En bra säng gör att din kropp får det stöd den behöver för att vila gott. Alla människor är byggda olika och har olika vikt, sovställningar och liknande. Köper du en säng från sangvaruhuset.se kan du fånga alla bra egenskaper i en och samma produkt och dessutom få en snygg säng.

Vad ska en säng ha?

En säng ska ha vissa egenskaper för att klassas som en bra säng:

  • Rätt hårdhet för din vikt
  • Rätt bredd för rätt antal personer
  • En bra madrass

Madrassen det viktigaste

De ovanstående punkterna kan delas upp och förklaras mer ingående. Madrassen är det viktigaste eftersom det är det ytskikt som är närmast kroppen. Med tiden slits din gamla madrass och blir nerlegad. Den kan få ett slags hål i mitten där det är mest tyngd och den kan också bli smutsig och sliten. Då sover du sämre med tiden.

När du köper en ny madrass kan du skaffa en som är indelad i zoner. Zonerna talar om var det är som mest tyngd och madrassen är därför stärkt på dessa platser. Ligger du oftast på rygg tynger det till exempel ner mest vid axlarna, speciellt om du har breda axlar. Ligger du på sidan är det ofta zonen vid rumpan som räknas mest.

Hur ofta måste du byta säng?

De flesta menar att man ska byta säng ungefär vart tionde år och när du köper en säng brukar den också ha en garanti på ett antal år. Är det något du bör investera i till hemmet är det faktiskt en bra säng. En dålig och billig säng kan påverka sömnen så pass negativt att det går ut över din vardag och livet är tillräckligt tufft ändå. Ta tid på dig att välja rätt säng och kolla med din partner innan ni väljer. Att välja säng tar ett tag så prova ut den som passar bäst för er om ni är två.

Om du fortfarande sover dåligt eller inte alls kanske du ska se om du behöver medicin för att somna bättre.

Stäng meny