Problem med sköldkörteln är en av de stora dolda folksjukdomarna. Många går omkring och känner sig utmattade, trötta och allmänt slitna helt i onödan. Tyvärr är det svårt att få en korrekt diagnos. Dessutom sprids det många myter om sköldkörtelproblem i Sveriges stora medier.

Har du känt dig hängig utan att förstå vad det beror på? Gått till doktorn utan att hen kunnat ge dig något tydligt besked? Om det stämmer in på dig är du definitivt inte ensam. Det finns också en risk att du drabbats av problem med sköldkörteln. Underproduktion av hormoner i sköldkörteln är vanligt, lika vanligt är att människor som drabbas inte får någon diagnos. Ett tips är att du gör näringskällans test sköldkörteln, där kan du få ett definitivt svar och en ingång till passande behandlingar.

Hypotereos – en sjukdom som drabbar många

Underfunktion i sköldkörteln kallas i medicinska termer för hypotereos. Det är en sjukdom som drabbat närmare en halv miljon människor i Sverige. Samtidigt är det så många som upp till 100 000 som inte får korrekt vård för sjukdomen. Det beror delvis på att det råder delade meningar i läkarkåren om vilken behandling som är korrekt men också, som nämndes tidigare, på att sjukdomen i många fall är svårdiagnosticerad. Hypotereos bottnar alltså i att sköldkörteln producerar för lite hormoner. Följden av det är att kroppens ämnesomsättning går på lågvarv.

Se upp för myter och missuppfattningar

Det finns också många missuppfattningar om hypotereos. Missuppfattningar som också riskerar att leda till att människor behandlar sina tillstånd på felaktiga sätt. I kvällstidningsreportage har det det bland annat gått att läsa att hypotereos beror på felaktiga kostvanor och stress. Något som inte är belagt av medicinsk vetenskap. Hos Näringskällan kan du få både en korrekt diagnos och vägledning för hur du kan lindra dina besvär.

Stäng meny