Det kan kännas tufft att behöva ändra nuvarande livsstil. Men forskning visar att nyttig mat kombinerat med rörelse i vardagen kan stärka immunförsvar och höja kvaliteten på vardagen avsevärt.

Du har säkert hört det förut. Att äta nyttigt är hälsosamt för kropp, sinne och själ. Vi hör det överallt och budskapet syns i allt från reklam till hälsotips. För den oinsatta kan det kännas överväldigande att behöva ändra livsstil och kost. Nedan följer några enkla tips och tricks på hur du kan må bättre i vardagen.

”Bra matvanor och rörelse i vardagen motverkar både övervikt och högt kolesterol. Alla kan minska risken för ohälsa genom att äta bra!”

Hitta dig själv

köttFör det första kan det vara värt att påminna sig själv om att hela livsstilen inte behöver ändras över en natt. Då detta fungerar för vissa, tar det tid för kroppen att vänja sig med nytt.

Sedan är det dessutom värt att se över vilket typ av mat du föredrar. Är det vegetariskt, kött eller kanske fisk? Tycker du om kött finns det massvis med goda tips som är snäll mot kropp och sinne. Över hos Nybergs Deli hittar du mängder med nyttigt kött likt fläskytterfilé och benfri kotlett. Här hittar du också smaskiga recept. Självklart är det viktigt att du även får i dig både grönsaker och frukt.

När du väl kommit igång bör du variera nyttig kost med träning. Träningen behöver heller inte bestå enbart av hårda gympass och långa löpturer. Vill du börja mer försiktigt fungerar en skön, svalkande promenad lika bra. En morgonpromenad med lite musik i lurarna gör under för både förbränningen och immunförsvaret. Med andra ord, regelbunden nyttig kost och rörelse kommer göra en en massiv skillnad i ditt dagliga liv.

Stäng meny