Att få massage är en verklig lisa för själen och det gäller alla människor. Massage lugnar ner, får dig att slappna av och tar bort värk och stelhet i muskler och leder. Faktum är att det har egenskaper för att få igång blodcirkulationen, hela dig psykiskt och mjuka upp både kropp och själ.

Det finns många fördelar med massage och vissa av dem kanske du inte ens kände till. På Sthlm Physique kan du ta del av alla positiva egenskaper oavsett om du bara är ute efter lite avslappning eller har problem med nacke, rygg eller övriga delar av kroppen.

rygg med blommor Unna dig en massage

Det är alltid skönt med en massage då och då men det är ännu bättre att unna sig massage på regelbunden basis eftersom det ger ökade hälsofördelar under lång tid. Massage är bra oavsett om du är en aktiv motionär, är gravid eller en soffpotatis eftersom det stimulerar blodcirkulationen och leder till ökat välmående. Med detta stimuleras också immunförsvaret som förstärks i och med behandlingen. Muskler och leder samt kroppens olika vävnader stimuleras och gör dig helt enkelt mer rörlig och friskare.

Negativ stress som bortblåst

Lider du av stress och ångest kan massage vara en superbra kombination med KBT eller någon annan terapiform. Massage är nämligen avstressande och får dig att låta tankarna bara flyta genom huvudet, vilket kan vara bra om du hela tiden har huvudet fullt. Det kan också vara en stor fördel om du kanske lider av svår spänningshuvudvärk, vilket gör ett arbetande huvud ännu mer belastat. När du lägger dig på britsen och blir knådad så slappnar huvudet automatiskt av. Många väljer även att få skön huvudmassage som grädde på moset.

Många som känner konstant oro eller har depressioner som ofta är relaterade till negativ stress kan gynnas av massage, oftast i kombination med andra behandlingsmetoder. Att bara prata kanske inte hjälper utan spänningen sitter kanske djupare än så. En del människor har även svårt att börja prata av sig efter ett trauma eller liknande. De kanske har varit med om extremt svåra saker i livet, upplevt krig eller liknande. Då kan massage vara inkörsporten till ett inre lugn som får dem att öppna upp i ett senare skede. När massage ges ökas ämnen i kroppen.

  • Dopamin
  • Serotonin
  • Oxytocin m.fl.

massage av händerAtt göra i kombination med massage

Det finns andra sköna behandlingar att ta i samband med massage som kan få dig att koppla av. Spabad och bastubad kan vara några av dessa. Bastubad får dig att svettas och göra dig av med gifter i kroppen samtidigt som du kommer ned i varv. I många fall kan du be om råd vad som är bäst i just ditt fall. Din behandlare eller läkare kan rådge dig i vad du skulle behöva göra för att bli kvitt de fysiska bekymmer du har för att må bättre. Det finns också mycket du kan göra hemmavid, som till exempel ta varma bad eller göra små massageövningar med en boll eller en massagehandske.

 

 

Stäng meny